Екскурсія – 11 листопада

Перша екскурсія на станцію переливання

11 листопада відбулася перша екскурсія для школярів на станцію переливання крові.

Ми ставимо перед собою довгострокові цілі, тому вирішили виховувати донорів зі шкільних років, розповідати їм про цей аспект нашого життя, розвінчувати стереотипні міфи.

Було приємно бачити, як діти просили вчителів залишитися якомога довше, щоб максимально все подивитися.

Головний лікар станції переливання Антоніна Андріївна провела з хлопцями ознайомлювальну бесіду, розповіла про серйозність питання, про структуру та завдання служби крові, про масштаби роботи нашої станції. Кілька слів прозвучало і від Асоціації молодих донорів України – про соціальну активність у сфері донорства, про принципи взаємодопомоги. Потім хлопців відвели в спеціальну навчальну аудиторію, де з наявними наочними матеріалами дуже професійно і в той же час доступно розповіли про групи крові, різні системи груп, резус і резус-конфлікт, аглютинацію, генетичні аспекти та ін. Після цього екскурсія продовжилася безпосередньо за маршрутом крові — від реєстратури та до переробки, перевірки та видачі готових компонентів крові.

Учні та викладачі залишилися у захваті. Усім дісталося за пам’ятним браслетом «Лінія життя» від компанії МТС.

Плануємо продовжувати розпочате, на підході вже наступна школа.

Якщо хочете влаштувати подібний захід для свого навчального закладу – звертайтесь, будемо раді познайомити вас із роботою нашої станції переливання.